NY SPALTIST FOR FEMELLE.NO

God ettermiddag alle sammen, og tusen takk for alle gratulasjonene og tilbakemeldingene på nyheten om New York Fashion Week! Det er helt surrealistisk at jeg faktisk har fått denne muligheten, og jeg er både glad og dritnervøs på samme tid. Dette er jo noe av det største man kan oppleve som modell! Når det er sagt, så har jeg fått meg en ny jobb! Fra og med neste uke er jeg fast spaltist for Femelle.no, og med det trenger jeg deres hjelp! Hva ønsker dere å lese om? Det kan være alt mellom himmel og jord, så lenge det passer inn i et typisk kvinnemagasin. Det må gjerne omhandle tabubelagte temaer, sex og samliv, politikk og andre type debatter. Fyr løs med forslag!

_x6p1824

HVA VIL DU LESE OM?

RUNWAY PÅ NEW YORK FASHION WEEK

Endelig kan jeg slippe den store nyheten jeg har holdt på så lenge! I februar 2017 kan dere følge meg på blogg og sosiale medier fra USA. Jeg skal nemlig gå catwalk på New York Fashion Week for klesmerket Kepaza by Pernille Fristad! Dere kan tro jeg hoppet i taket da jeg fikk mailen på solsengen i Kroatia. Jeg trodde faktisk det var spam-mail helt til jeg fikk bekreftelse. Jeg er så utrolig gira, og stolt av å være en skandinavisk curvy-modell på en så stor arena. Jeg reiser over atlanteren med en stor gjeng som vil se meg gå, så i uke 6 kan dere følge meg i motekapitalen New York City. Blir ikke det gøy, så vet ikke jeg! Les mer om denne saken i dagens utgave av Drammens Tidende!

14689819_1671790583111669_191353543_ok

“Hun drømmer ikke om å bli modell, men landet allikevel en jobb de fleste modeller drømmer om”.

Blogger, journalist og reality-deltaker Benedicte Haugaardhar fått medvind i modellbransjen etter deltakelsen i TV Norge-serien «Top Model Scandinavia».

Etter premieren på Top Model tikket det inn en uvanlig mail i innboksen til Haugaard. Fra den norske designeren Pernille Fristad, som ønsket seg reality-deltakeren med i modellstallen under New York Fashion Week i februar.

– Jeg trodde først det var spam. Jeg stoppa opp og tenkte «hva faen er det her for noe?», sier 25-åringen som er fra Krokstadelva, og bor i Drammen.

Det var en kollega av Haugaard som meldte henne på konkurransen – hun selv drømte aldri om å bli modell.

– Jeg ville ha et eventyr. Jeg ønsker å jobbe i radio- eller TV-bransjen, og så på dette som en måte å bygge nettverk og få erfaring på, sier hun.

På tross av det, har Haugaard fått flere modelloppdrag. Denne uka var hun modell under en videoshoot for undertøysmerket Change.

– Jeg er fortsatt ikke gira på å bli modell, men jeg sier ja til alt, sier hun.


THE LITTLE BLACK DRESS

top_model-05_07_2016-fabio_caetano-1

I kveld får dere se oss posere i “den lille sorte” i Top Model, noe jeg i grunn syns er svært urettferdig i forhold til de andre som ble kledd opp som “Hollywood Stars”. Og selv om jeg hater bildet mitt (altså.. virkelig!) så er det godt å se at dommerene liker det de ser og setter pris på utviklingen min. Kast dere foran TV-skjermen klokken 21.30 på kanal FEM i kveld. Jeg kan garantere sesongens største drama og action, og sesongens mest dramatiske exit!

BEHIND THE SCENES MED CHANGE LINGERIE

I går kveld var jeg som sagt på innspilling med Change Lingerie i anledning deres 10 års jubileum, og jeg hadde det sinnsykt gøy, men også suuuperkleint på sett i går! Dette er en morsom, uhøytidelig filmsnutt, og jeg måtte trå langt over komfortsonen, noe jeg vanligvis elsker. Å utfordre seg selv er sunt for å vokse, så jeg hopper som regel i alt jeg får mulighet til. For det første var det unaturlig å labbe rundt i en brazilian-truse og BH foran ukjente, unge mannfolk på sett utenfor en produksjon som f.eks Top Model. For det andre var det dødskleint at Martine stod å filmet og tok “behind the scenes” bilder mens hun lo og snappet folk jeg både kjenner og ikke kjenner – blant annet markedskoordinatoren i Change herself. Det at gutta ville ha selfie med meg etter videoshooten gjorde ikke ting noe mindre awkward – heller ikke det at de la mange av klippene på snapstoryen sin. Someone please dig me a hole?

pa260837pa260826

Baaaare kødd. Herregud. Når ble jeg prostituert?

pa260847pa260848pa260849

Alt i alt var det en utrolig morsom, lærerik, ny og spennende erfaring, og jeg er glad jeg kunne stille opp for en såpass bra, kvinnepositiv og fin bedrift som Change. Takk for mulighetene dere gir meg!

INNSPILLING MED CHANGE LINGERIE

Nå er vi på vei hjem fra et fantastisk opphold på vestlandet, og et nytt og spennende oppdrag venter på meg i Drammen det sekundet vi ankommer klokken fem! Jeg skal nemlig på videoinnspilling med Change Lingerie, og jeg gleder meg til å gjennomføre mitt andre offisielle oppdrag for undertøyskjeden etter Top Model innspillingen. Hva vi skal filme kan dere få greie på gjennom snapchat, og brukernavnet mitt er likt i alle sosiale medier, altså HAUGAARD91. Dette blir morsomt og uhøytidelig og skal brukes til å feire Changes 10 års jubileum!

pa240723pa240726pa240727pa240728

Denne serien heter Harlow og finnes hos Change Lingerie.

SLÅR ET SLAG FOR EN GOD PERSONLIGHET

LES HELE ARTIKKELEN AV JORUN EGELAND PÅ WEB HOS SIDE2.NO HER

De fleste jenter er opptatt av utseendet sitt og ønsker å ta seg best mulig ut. Vi ser vakre jenter på TV, på PC-en og i magasiner, og skjønnhetsidealet er for de fleste uoppnåelig. I årets sesong av «Top Model» har Discovery valgt å gå bort fra de syltynne modellene og heller satse på formfulle jenter. En av deltakerne er Benedicte Haugaard. Hun mener at utseende slett ikke er så viktig som mange tror. Nå vil hun minne folk på at personligheten også gjelder.

– Jeg er hundre prosent sikker på at man kommer lengst med personlighet i alle settinger, selv som modell, sier hun.

top_model-07_07_2016-fabio_caetano-16

Falmer fortere med dårlig personlighet
Hun understreker at det selvsagt er viktig å være vakker og talentfull i mange bransjer, men at det ikke betyr alt.

– Ingen vil jobbe over lengre tid med noen som er kjedelige, høye på seg selv, mangler respekt eller har dårlig oppførsel. Utseendet ditt har du for en begrenset periode, og har du ingen fin, snill, morsom eller noenlunde smart personlighet bak fasaden, så falmer du fortere, sier hun.

Det er likevel ikke til å komme bort fra at utseende er en viktig faktor for mange. En rekke bloggere og kjendiser er åpne om hva de har gjort for å fikse utseendet sitt, og dette påvirker unge jenter.

– Det at mange kjendiser og bloggere legger seg under kniven og deretter poster det fantastiske resultatet på blogg og Instagram gjør jo automatisk at jeg tenker på hva mitt potensial er. Hva kunne jeg vært? Hvordan kunne jeg sett ut? undrer Benedicte.

 – Vil gjerne ha en bekreftelse på at det er kjøpt og betalt

Hun mener at det er viktig for bloggere å være ærlige med følgerne sine om hva de har gjort, men ikke oppfordre dem til å gjøre det samme.

– Når jeg ser jenter med store lepper, store rumper, smale midjer, perfekte pupper og lange lokker, så vil jeg gjerne ha en bekreftelse på at det er kjøpt og betalt. En bekreftelse på at jeg kunne sett slik ut selv, om jeg hadde vært litt svakere for presset. For det er nettopp det tenåringer er i forhold til voksne – svakere, sier hun.

Nettopp derfor er det viktig å vise hva som er naturlig og hva som ikke er det.

– Jeg syns ikke vi skal pushe på operasjoner – i alle fall ikke lyve om at de er operert slik at de tror noen bare er født sånn, sier hun.

Hun minner om at man ikke er unge for alltid.

– Når du er 60 år, så driter folk i hvordan du så ut som tenåring. Har du ingen god personlighet å hvile på, så har du tapt når håret blir grått og rynkene melder sin ankomst, sier hun.

top_model-08_07_2016-fabio_caetano-1

Personligheten telte i «Top Model»

I «Top Model» er Benedicte én av ni gjenværende deltakere. Hun tror personligheten hennes er en viktig grunn til at hun fortsatt er med i konkurransen.

– Jeg bidro til å lage bra TV, jeg skapte bra stemning i huset og jeg fikk med jentene på alt fra yoga til nattbading slik at vi skulle finne på noe felles. Jeg var godt likt av juryen og fotografene, hadde riktig innstilling til alle utfordringer og shoots og fikk folk til å le – selv om de sikkert gjerne skulle hatt det blodalvorlig til tider, sier hun, men nekter ikke for at utseendet selvsagt også er viktig i «Top Model».

– Jeg ser jo at jeg er en relativt pen jente, men det er jo alle i denne konkurransen. Jeg tror nok attitude, personlighet og innstilling kan ha reddet meg fra å ryke de gangene jeg har hengt i en tynn tråd, sier hun.

Vil ikke bli modell

Selv om hun er med i konkurransen om å bli Skandinavias nye toppmodell, er hun ikke fristet av modellyrket. Hun er utdannet journalist, og det er den retningen hun ønsker å følge.

– Jeg kan ærlig innrømme at jeg ble med på «Top Model» for å få erfaring og bygge nettverk, selv om jeg vet mange modellspirer der ute kanskje hater meg for at jeg tok noens plass, sier hun.

Inntrykket hennes av modellbransjen er ikke bare positivt.

– Min oppfatning av modellyrket er at man blir hakket på, kastet rundt som en sprettball og bruker store mengder tid på å vente på andre. Det er en livsstil som er morsom for en periode, men ikke som en karriere, mener hun.

p9300634

 Nordmenn må bli flinkere

Nordmenn er kjent for å være forsiktige og innesluttet. Benedicte mener at vi må tørre å vise fram personligheten vår og by på oss selv – noe hun selv har valgt å gjøre.

– Vi er redde for å ta sjanser, redde for å drite oss ut, dårlig på å gi komplimenter til andre og troner øverst over land som fortsatt benytter seg av janteloven, sier hun.

Hun deler gjerne tips til folk som ønsker å vise mer personlighet.

– Bruk det du har fått tildelt for alt det er verdt! Bli kjent med deg selv og finn ut hva dine positive sider er, og fremhev disse uten å skamme deg eller tenke over hva andre vil mene, sier hun.

Hun mener at du ikke trenger å være så utadvendt.

– Men du må ha selvironi, tørre å si det du tenker, ikke være redd for at noen ikke skal le av spøken din, være impulsiv og by på deg selv. Viktigst av alt er å kunne le av seg selv. Klarer du det har du kommet langt, sier hun.

RECAP: JUDGEMENT DAY IN TOP MODEL

God morgen fra Flåm! I skrivende stund sitter jeg omord på Vision of the Fjords og ser utover Nærøyfjorden mens jeg skriver til dere og svarer på et par intervjuer. Jeg innså at jeg helt har glemt å dele mine meninger rundt den siste episoden av Top Model! Jeg har som dere kanskje har sett blitt intervjuet av SIDE2/Nettavisen om bikinishooten med Bruno for Robyn Lawleys swimwear-kolleksjon, men jeg hadde hverken livesending eller recap av episoden på torsdag etter episoden ble sendt på FEM. Har dere ikke sett den kan dere logge inn på DPLAY.NO og se den der.

b1b2b3b4

Selve fotograferingen gikk utrolig bra, og som jeg har skrevet tidligere så elsket jeg å jobbe med Nicky og Jonas. De fikk frem det beste i meg, boostet selvtilliten og ga meg positiv feedback under alle fotograferinger. Dette slo meg litt i trynet denne gangen, for det er sant som Jannie sa, at man vet aldri helt hvordan det har gått etter en shoot med Jonas – rett og slett fordi han er så sprudlende og fornøyd hele tiden. Denne gangen havnet jeg i bunn uten å være forberedt, og det må være den skumleste følelsen jeg har kjent på iløpet av oppholdet. Man var ALLTID forberedt på å ryke om man fikk dårlig feedback på shoot, men det fikk man ikke hos Jonas. Derfor følte jeg meg trygg under torsdagens judgementday selv om jeg ikke hadde noen grunn til det.

b5

Det positive var at alle fikk lov å bli igjen, rett og slett fordi vi alle hadde gjort en utrolig god innsats og levert fantastiske bilder. Til tross for å ha havnet i bunnen var jeg veldig fornøyd med mitt eget bilde. Det eneste jeg syns de kunne tatt med av tilbakemeldinger på judgementday var det Robyn Lawley sa om at luggen min motarbeidet meg og ødela bildet, men at jeg gjorde en fantastisk innsats og gjorde alt riktig – bortsett fra hånden. Jeg trodde faktisk jeg var helt trygg etter tilbakemeldingene fra dommerne også, for jeg fikk utelukkende skryt. Denne luggen har jeg hatet siden dagen jeg fikk den, og det er irriterende at de sløyfet denne kommentaren fra episoden da jeg følte den rettferdiggjorde følelsene mine om den nye looken. Uansett. Begge gikk videre, og selv om noen kanskje ble irritert og oppgitt over at vi stod på stedet hvil, fikk vi hvertfall en uke til sammen.

b6

Mer om elimineringen (som ikke ble en eliminering) kan dere lese om i dette intervjuet med SIDE2.

WAKING UP WITH A VIEW

Oh mighty mountain! God morgen fra Gudvangen! Jeg er fortsatt litt usikker på om det er legit å si “god morgen” når klokken er passert ett, men la gå. Nå sitter jeg å svarer på et intervju jeg har med SIDE2 angående utseende og personlighet og hva som betyr mest, og jeg kunne vel ikke bedt om bedre utsikt enn denne. Snart legges macbooken ned, og turen går tre kilometer ned til sentrum hvor jeg hopper på Vision of the Fjords og sjekker ut Nærøyfjorden (som forresten ligger på UNESCOs verdensarvliste) for første gang! Sist jeg var i dette området var jeg 15 år og topptrent på sykkeltur med pappa over Rallarvegen. Om jeg hadde klart det i dag er en annen historie!

pa240718pa240720pa240721pa240722

TOP MODEL: DETTE KOM IKKE MED PÅ TV

Det dere ser på TV er kanskje 5% av hva vi faktisk filmet iløpet av oppholdet. Vi ble filmet fra vi våknet klokken 08-09 om morgenen, til vi la oss i 23-24 tiden. Fire døgn (altså en TV-uke) skal klippes ned til to episoder på til sammen 1 1/2 time, så det er dessverre en selvfølge at mange av de gode og morsomme øyeblikkene ble utelatt fra serien.

p6070342

1. Jannies frykt for bananer. Jannie har den merkeligste fobien jeg har hørt om i hele mitt liv. Hun er redd for åpne bananer! Altså bananer som er skrellet, og aller verst halv-skrellet. Hva det skyldes av kan hun få svare på selv, men jeg hadde det selvfølgelig morsomt med dette og fikk til tider med meg filmcrewet på slep da jeg løp etter henne rundt i huset med en åpen banan. Hun skrek, kjeftet på meg og løftet opp møbler som hun brukte som skjold. Vi hadde det SÅ mye moro med dette, men foreløpig har de utelatt det hele fra episodene.

2. Jannie ble selvfølgelig etter dette kalt for Banani, og det er jo naturlig å kalle Benedicte for Bønna. Bønna og Banani oppstod, og vi var mest sannsynlig de i huset som var mest ivrig på videobloggingen. På kveldene eller på dagtid før judgementday (da filmteamet ikke var tilstede i huset) pleide vi å låse oss inn i synkrommet å filme videoer vi skulle legge ut på bloggene våre. Dessverre har disse blitt borte fra produksjonen, men vi hadde det utrolig gøy med å diskutere uken som gikk og hva vi tror om dagens utfall og eliminering. Vi lagde også en versjon av “Who’s most likely to” med Guro, men også denne ble borte.

3. Etter Charlottes exit av Top Model fikk vi en fridag. Vi fikk 2 timer og 40 minutter på et shoppingsenter, og gikk bokstavelig talt amok i butikkene for å finne nye antrekk vi kunne ha på foran kameraene. De siste fem minuttene av shoppingen ble brukt til å plukke ut forskjellige typer øl og cider på supermarkedet, og pakke de inn i klærne vi hadde kjøpt slik at produksjonen ikke merket det. Vi hadde ingen filming denne dagen, og brukte timene i sola på å smugdrikke ved bassengområdet. Rebeller altså! Godt brisne ble vi også, og dagen etter vant jeg skuespiller-challenge! Rart det der..

p6190517p6190515

4. Vi spurte stadig om vi kunne få lov å sam-synke, altså sitte to og to på synk samtidig slik de noen ganger gjør i f.eks Paradise Hotel. Det fikk vi ikke, men en gang jeg satt på synk kom Jannie inn med en banan og en boks med bønner og skrek BØNNA OG BANANI mens hun hoppet inn i kameraet ved siden av meg. Vi lo til vi gråt og falt av stolen, men de har heller ikke tatt med dette. Det er jo lov å håpe at det kommer iløpet av de kommende episodene!

5. Vi hadde et spøkelse i huset som bodde på det store rommet til meg og de andre i 2. etasje. Spøkelset banket i veggene, skrudde på jacuzzien og hostet i garderobeskapet, og vi døpte det Pablo Jimlanda. Etter et par uker fikk vi nok, og filmet en djevelutryddelse hvor vi brant stearinlys, ofret menneskehår, spilte på trommer (en vanndunk og en sleiv) og kastet dråper med (vie)vann på veggene. Pablo Jimlanda forsvant ikke, men ble heller ikke med på TV..