TOP MODEL: EPISODE 1

Flere av dere har etterspurt oppsummerende blogginnlegg etter hver episode, og jeg har nå bestemt meg for å blogge detaljert om alle tirsdagsepisodene, og lage videoblogg etter torsdagsepisodene hvor det også er elimineringsdag i Top Model. I går var det som sagt premiere på programmet, og den første episoden ble sett på hytta i Tønsberg med mamma og noen av mine nærmeste venner. Mamma disket opp med middag og drikke, og klokken 21.30 satt vi alle spente og småkleine foran tv-skjermen for å se min TV-debut.

realtop1

Jeg kan starte med å si at det er JÆVLIG rart å se seg selv på TV. Det er minst like rart å tenke på hvor mange tusen mennesker som sitter å ser akkurat det samme som deg, og man aner ikke hvilke tanker og meninger de gjør seg opp med. Kanskje hater de meg? Kanskje elsker de meg? Det vet jeg jo ikke før i ettertid. Å ankomme huset var veldig spesielt! Det var først nå reality-TV begynte, og dette var en av de første scenene de filmet. Det morsomste med denne scenen er kanskje hvor forskjellig de ulike landene reagerte på huset. Norge tok jo heeelt av! Det var virkelig ikke planlagt at vi skulle se så gale ut på TV, haha! Det at jeg hoppet ut i bassenget og dro med meg Martine og Linda var heller ikke planlagt, men det er viktig å krydre tilværelsen litt, am I right?

top4

Når det kommer til attituden svenskene hadde i begynnelsen så var dette noe som virkelig irriterte meg og danske Marlene (MC). Jeg er veldig ryddig av meg når det kommer til konflikter, og jeg HATER virkelig drama, så jeg følte vi måtte rette opp i den skjeve starten vi hadde fått. Her følte både nordmenn og danskene at vi ikke fikk veldig mye tilbake for strevet, men vi får se om det ordner seg i senere episoder 😉 Også har vi jo “bakteriejentene” da.. Mette og Paulina. De vet selv at de oppførte seg litt spesielt i begynnelsen, og så lenge de ser det selv så er de tilgitt. De er to utrolig flotte mennesker begge to, men jeg skal innrømme at jeg ble litt skremt, oppgitt og flau på deres vegne i begynnelsen. Spesielt med tanke på at jeg hadde fått tildelt rom med disse jentene, hahaha!

top5

Når det er sagt så var det en fin og myk start selv om det var eliminering allerede i denne runden. Å sparke igang Top Model med catwalk var kanskje ikke det beste som kunne hendt, hvertfall med tanke på at jeg ikke fikk bestemme egne sko og fikk de høyeste fyrstikk-pinnene i verden, men jeg syns jeg klarte meg godt!

I bunn havnet Linda og Janina. Janina likte jeg veldig godt fra første gang jeg snakket med henne i huset, og vi hadde faktisk ganske mye til felles. Jeg syns det var utrolig trist at det var Janina som måtte forlate oss, men samtidig så var jeg mer glad for at hele det norske laget var komplett. Når det kommer til Linda så vet jeg at hun sitter inne med en stor klump i magen etter å ha sett første episode, og jeg vet hun gruer seg til episodene som kommer. Hun føler at hun ikke har fått vist frem noen annen side av seg selv enn “dramaqueen” og er veldig lei seg for dette. Så jeg ber dere: vær snille med henne! Hun var bare 17 år når dette programmet ble spilt inn, og jeg vet helt ærlig ikke hvordan jeg hadde taklet dette presset selv om det var jeg som var så ung.

top2top3

Viktigst av alt: hva syns dere? Allerede i morgen kjører vi på med episode 2 på FEM klokken 21.30!

TODAY WE MAKE HISTORY

For mange er dette en helt alminnelig tirsdag. Den dagen det er verst å komme seg opp av sengen på. Den dagen vi liker minst av alle de andre ukedagene. For meg er dette den første tirsdagen i resten av mitt liv. I dag forsøker jeg og 17 andre jenter å snu på hvordan hele verden tenker om hva de ser når de ser på seg selv og hva de. Vi ønsker å endre motebildet og hvilke skjønnhetsidealer vi tilber verden over – og dette gjør vi ved å blottlegge våre liv, kropper og følelser på tv-skjermer i hele Skandinavia med full eksponering og en høy kritikk – og slakterifare. Vi ofrer vårt eget selvbilde og vår skjøre selvtillit for at andre jenter skal føle seg bedre med sitt eget, og det er noe jeg virkelig føler jeg kan være stolt av.

I dag er dagen hvor vi viser at det er greit å være stolt av seg selv uansett hvor høy du er, hva tallet på vekta sier, hvilken klesstørrelse du har eller om hoftene og lårene dine er fulle av strekkmerker eller appelsinhud. Vi viser det brede spekteret fra størrelse 38 til 44 – det som ifølge statistikken er normalen for unge jenter i Europa. I dag slår vi et slag for det normale. For det er nemlig ikke slik at noen av oss tror vi er noe som helst annet enn nettopp det. Kurver og karisma, det var det de søkte etter og det er det vi har gitt dem. I denne sesongen får du se alt annet enn tigh-gaps, bikini-bridge og collar-bones. Litt rumpe, pupper og lår derimot, det kan jeg love dere masse av.

IMG_5702IMG_7153

Om jeg klarer å hjelpe så mye som én jente der ute med å få et bedre forhold til seg selv og egen kropp så kan jeg ta imot all kritikk i verden. Det er først når tilbakemeldingene fra seerne kommer at jeg får bekreftelse på om denne reisen var verdt det eller ikke. Jeg krever en endring. Jeg krever at vi lykkes. Vi SKAL lykkes! Jeg håper dere blir med meg i denne bevegelsen og hopper foran tv-skjermen klokken 21.30 i kveld. Top Model går på FEM, og jeg er klar for å levere masse humor, selvironi og ikke minst kurver og karisma. Hilsen en tøff tiger!

TOP MODEL: CASTINGPROSESSEN

I noen av intervjuene jeg har gjort med blant annet VG, KK, Stylista og SE&HØR har jeg fortalt litt om både påmeldingen og castingprosessen til Top Model, men jeg har ikke fortalt hele prosessen slik den faktisk var. Mange tror det tar flere uker eller gjerne måneder før man får svar, og at man får god tid på seg til å pakke. Slik var det ikke i vårt tilfelle! Kollegaen min fant søknadsskjemaet på SIDE2.no i begynnelsen av mai, og jeg ble fortalt at jeg måtte søke – om ikke så gjorde hun det. Jeg sendte inn en søknad for moroskyld og slang samtidig med en selfie-video av meg selv der jeg presenterer meg selv og forklarer hvorfor jeg er interessert i konseptet.

Helgen etter var jeg i Porsgrunn i konfirmasjon, og jeg hadde merket at jeg hadde x-antall ubesvarte anrop og meldinger fra to, tre forskjellige svenske telefonnumre. Jeg hadde mye å gjøre den helgen og fikk derfor ikke anledning til å ringe tilbake, men da jeg sjekket telefonsvareren min og skjønte at det var fra castingen til Top Model kjørte jeg bilen inn til siden av veien og ringte opp igjen. De var utrolig blide og positive, og jeg fikk beskjed om å holde øye med mailen min den kommende kvelden, for jeg måtte nemlig være klar til casting i Oslo allerede dagen etter.

P2106935

Jeg møtte opp i en leilighet på Grünerløkka i Oslo på mandag ettermiddag. Jeg og svarene på cirka 150 spørsmål om meg selv i nåtid, fortid og fremtid. Spørsmålene tok for seg alt fra personalia, sivilstatus og arbeidsforhold, men også eventuelle rusmisbruk, mitt forhold til alkohol og om jeg noensinne hadde gjennomgått noe som for eksempel overgrep, voldtekt, incest osv. Disse spørsmålene hadde jeg mottatt på mail dagen før. Da jeg kom inn i leiligheten satt det cirka seks andre jenter i rommet. Guro, som også ble med til Portugal, var en av disse. Her satt vi å skravlet før vi en etter en ble bedt om å komme inn på samtale med de som var castingansvarlige. Jeg endte opp i samtale med en fantastisk dame som heter Sofia, som senere viste seg å være modellmammaen vår, altså hun som bodde i Top Model-huset med oss under hele oppholdet. Før denne samtalen ble vi en og en hentet opp hvor vi måtte veies, måles og prøve et antrekk som liksom var målet de gikk etter. Jeg passet perfekt inn i de sorte jeansene og den hvite skjorten, og så ventet jeg på min tur til å bli intervjuet.

Jeg hadde cirka 40 minutter inne på et rom sammen med castingansvarlig, og her gikk vi igjennom den lange listen med spørsmål og svar, i tillegg til noen nye. Jeg måtte selge inn meg selv til både hun og TV-kanalen over video, men jeg har i ettertid hørt at “I had them at “hello”, så det tar jeg som et stort kompliment! Her ifra ble jeg sendt i samtale med en reality-psykolog. Dette gjorde jeg over telefonen mens jeg og Sandra var på campingtur! Husker dere “Bloggers Gone Wild” prosjektet vårt? Jada, Benedicte var selvfølgelig på campingtur midt oppi hele castingprosessen! Jeg bestod psykologitesten med glans, og ventet på å høre fra castingen igjen. På selveste 17. mai tikket det inn en mail fra produksjonen. Vi måtte stille opp med bikinibilder og en videopresentasjon til de danske og svemske tv-kanalene, og det innen 24 timer! Jeg var uheldigvis full som en dupp denne dagen, men trosset fyllesyken og sendte inn både bikinibilder og videoblogg dagen derpå – med gammel sminke og krøller fra dagen i forveien. Dette var det siste steget i castingprosessen, og nå ventet man bare på “the call” hvor man fikk beskjed om man fikk være med til Portugal eller ikke. Av mange hundre, om ikke tusenvis av søknader så var det seks jenter fra Norge som kom med i TV-programmet, i tillegg til våre seks svenske og seks danske reality-kolleger.

P41001342

Lørdag 21. mai bestemte jeg og noen venner oss for å dra ut å ta noen drinker på dagtid. Etter en baileys frappe, to chili-mojito, et par fireballshots og noen pils ringte telefonen min. Mobilen lå midt på bordet ute på en ute-restaurant, og det lyste “Top Model Sofia” over hele skjermen. Alle ble stille. Jeg tok telefonen og løp ut på torget for å være i fred. Tenk om jeg fikk avslag etter alle disse castingrundene?

“Selvfølgelig skal vi ha med deg, Benedicte! – var beskjeden jeg hørte i andre enden av telefonen.

Jeg hoppet av glede, og vennene mine kom løpende ut på torget til meg mens de hoppet over meg så fort de forstod at jeg skulle til Portugal. Jeg hadde kun en uke på meg til å pakke bagasjen jeg skulle leve med i nærmere to måneder, og lørdagen etter satt jeg og fem andre nordmenn på flyet mot Lisboa. Dette viste seg å bli det sykeste, mest spennende og intense eventyret i hele mitt liv, men jeg er så utrolig glad jeg tok sjansen. Jeg ville aldri vært foruten denne opplevelsen, og jeg anbefaler alle å hoppe ut av komfortsonen og gjøre noe av det samme minst én gang iløpet av livet.


TOP MODEL HAR PREMIERE PÅ FEM KL. 21.30 I MORGEN. FØLG HAUGAARD91 PÅ SNAP UNDERVEIS!

HELE INTERVJUET MITT MED KK

Benedicte Haugaard (25) fra Drammen er en av de norske jentene som skal delta i årets sesong av «Top model» – som denne gangen tar for seg såkalte formfulle modeller og inkluderer deltagere fra Norge, Sverige og Danmark (6 fra hvert land). I torsdagens utgave av VG  fortalte 25-åringen om stoffskiftesykdommen hypotyreose, som hun fikk i 2011. Sykdommen gjorde at ungjenta, som også da jobbet som modell, på få uker la på seg mellom 20 og 25 kilo (i perioden mai til august) – og i intervju med KK.no forteller den kommende tv-stjernen åpenhjertig hvordan dette påvirket henne.

– Å føle at man mister både personlighet og utseende på én gang, er kanskje noe av det tyngste man kan oppleve.

13934769_1725216357731205_7655116203456633622_n

– Det første og sterkeste symptomet på sykdom var den enormt raske vektøkningen. Jeg så ut som en hoven, sprengeklar heliumballong og kroppen var full av væske. Jeg hadde kviseutbrudd som gjorde at jeg ikke kunne gå på skolen på grunn av smertene jeg hadde i ansiktet. Deretter kom svettetoktene, og jeg kunne ikke gå inn på et shoppingsenter engang uten at svetten rant fra overleppa mi.

Sykdommen gjorde at 25-åringen følte at hun stadig manglet energi til å gjøre de minste tingene i hverdagen.

– Husarbeid og turer med hunden ble et ork, og jeg sov store deler av døgnet etter at jeg kom hjem fra skolen. Bare det å pendle inn til Oslo med tog for å gå på høgskole ble et mareritt da det både var stressende og tungt, og samtidig varmt og innesperret. En dag var jeg så trøtt at jeg våknet på vei til Holmestrand når jeg egentlig skulle ha hoppet av i Drammen. I tillegg til å bli trøtt ble jeg nedstemt og deprimert. Jeg som egentlig er full av energi og alltid glad følte meg ikke som meg selv. Det å føle at man mister både personlighet og utseende på en gang er kanskje noe av det tyngste man kan oppleve, og jeg mistet livsgnisten, sier hun til KK.no.

P4240009

Det gikk hele tre år før hun i januar 2014 fikk diagnosen hypotyreose – lavt stoffskifte.

– En spesialist i Oslo tok de rette prøvene, analyserte de selv og sendte de til Tyskland. Det var ingen tvil – jeg hadde fått hypotyreose, lavt stoffskifte. Jeg ble satt på en medisin som skulle ta over jobben til skjoldbruskkjertelen. En tre års lang kamp var over, og jeg tror aldri jeg har sett noen så lettet som det mamma var da vi satt på legekontoret i Oslo. Saken fortsetter under bildet.

Benedicte forteller at moren ble helten hennes i den tunge perioden – hvor hun blant annet opplevde å ikke bli trodd av fastlegene.

– Hun satt omtrent våken døgnet rundt i to år for å prøve å finne ut hva det kunne være. Utallige legebesøk, prøver, bytte av fastlege og innhenting av spesialister ble min nye hverdag, og jeg følte sykdom var alt som ble snakket om. Etter et par legebesøk hos en av de tidligere fastlegene mine fikk vi beskjed om at jeg var hypokonder og bare deprimert. Det var en psykolog jeg trengte for å komme over depresjonen, ikke medisiner. Den ene legen mente til og med at jeg var lat, og at jeg bare måtte lære meg og spise mindre og trene mer.

– Når man har utdannet seg kokk og lært om ernæring, spilt fotball siden man var seks år gammel og trener fem ganger i uken på treningsstudio i tillegg til å jobbe der, så vet man hva man driver med når det kommer til mat og trening. Denne kommentaren gjorde at jeg ga opp legebesøkene, og det var mamma som måtte ta seg av resten.

P8100655K

Du forklarer at en av følgene med at du gikk opp 20 kilo på få uker var at du ble deprimert og gikk på veggen – Hvordan kom du deg ut av dette? Har du noen tips til andre som sliter med dårlig selvtillit når det kommer til utseende?

– Jeg begynte å fokusere på ting jeg likte ved meg selv i stedet for å se etter ting jeg mislikte. Jeg bestemte meg for å se meg i speilet med snillere øyne, og snakket meg selv opp i stedet for ned. Jeg fant ut at jeg liker både rumpa og puppene jeg hadde fått i forbindelse med vektøkningen, og så selv at jeg blant annet hadde fint hår og store lepper. Jeg begynte også å ta bedre vare på meg selv. Jeg besøkte frisøren, stelte neglene mine profesjonelt, satte meg bedre inn i mote og trender, og øvde meg mye på å legge riktig make-up. I tillegg til dette hjalp det å ha en blogg å få ut mye aggresjon på, samtidig som jeg ble motivert til å motivere og inspirere andre i samme situasjon.

– Etter en stund følte jeg at jeg måtte utstråle god selvtillit overfor leserne mine, og da bestemte jeg meg for å gi faen i både kroppspress og hva andre måtte mene om meg. I dag trives jeg i kroppen min, personligheten min har kommet tilbake og jeg har mer livsgnist enn noen gang tidligere, sier hun til KK.no.

 

MAC LUMINIZING STROBE CREAM

OK, hands down – this is the most amazing product ever!

Under innspillingen av Top Model fikk vi fri tilgang til produkter fra Mac Cosmetics som var en av hovedsponsorene, og jeg har selvfølgelig testet hver eneste lille produkt vi fant på baderomsbenken vår. Flere av disse produktene skal få en anmeldelse fra meg fremover på bloggen, men i dag er det en av favorittene som skal få smake på rampelyset. Dette er en fuktighetskrem med shimmer i, og den fungerer som highlighter for gusten vinterhud, under solkremen på sommeren, på leggene for å få slankere og mer catwalk-vennlige ben, og på kinnben, i amorsbuen og på neseryggen for å fremheve trekkene i ansiktet ditt. Du trenger nemlig ikke mye produkt på fingeren for å få maks effekt! Dette produktet koster ca 330,- kroner på Mac Store, og er drøy i bruk!

P6220554P6220555

FUCKING INFECTION

P6290634

I går kjente jeg kvalmen reise seg i halsen. Korsryggen ble angrepet av feber-basiller, og halsen lukket seg som snører i hetta på en jakke. Forrige uke skadet jeg stor-tåa mi, og etter en time hos fastlegen tenkte jeg ikke mer over smertene. Samme dag dro jeg på Findings Festival, og dagen etter havnet jeg barbeint på byen i Drammen med åpent sår og en skitten og våt bandasje. Mekka for basiller, tenker du kanskje. Vel, det tenkte ikke jeg. Nå sitter jeg i sofaen med blodforgiftning, skyhøy feber, en pakke antibiotika og en annen med paralgin, og jeg føler jeg nærmer meg punktet hvor jeg ser flyvende, rosa elefanter i rommet. Hodet fungerer overraskende bra, men jeg tror jeg blir værende på denne sofaen en stund. Nå mangler jeg bare en delivery fra just-eat, så er jeg good to go.

PREMIEREFEST FOR TOP MODEL 2016

Forhåndspublisert innlegg.

På tirsdag var det førpremiere på de to første episodene av Top Model Scandinavia 2016, og feiringen tok plass på Vulkan Depot sammen med de andre deltakerne, våre venner og familie, TV-kanalen, presse og samarbeidspartnere. Det ble servert nydelig tapas og deilig drikke, og helt ærlig så følte jeg litt på drikkepresset i forkant av episodevisningen. Jeg var mildt sagt livredd, og pulsen var skyhøy, så det var deilig å koble av med et par glass vin og noen øl (og hundre selfie-photoshoots foran presseveggen) før vi kjørte igang showet.

Det var sååå deilig å se Top Model-jentene mine, og få ha de samlet på samme sted igjen! Vi ble virkelig bestevenner der inne, og hadde kun hverandres skuldre å hvile på når ting ble tungt. Det var derfor ekstra deilig å se igjen disse fine jentene. Ingen andre kan forestille seg hva slags press vi har blitt utsatt for, og da er det deilig å ha noen som forstår alt av hva du sier og hva du føler. Disse jentene er GULL verdt!

14139081_1187933127911551_1508635879_o14139309_1187933067911557_1976552515_o

Når det er sagt så kan jeg starte å kommentere hva jeg så i episodene. Jeg er for det første veldig positivt overrasket over hele konseptet! Vi ser smashing ut i introen og de har fremstilt oss akkurat slik vi er i virkeligheten – foreløpig, hvertfall. Jeg skal ærlig innrømme at jeg angrer litt i ettertid at jeg ikke brukte mer energi på å se bra ut på TV i form av å fikse håret, dekke til uren hud osv, men hei – det er jo slik jeg så ut akkurat der og da, og hele poenget er jo å vise frem ekte mennesker! Også skal det sies at man faktisk ser 10 kilo større ut på TV enn det man gjør i virkeligheten, så det man har hørt i alle år viste seg å være korrekt. Dessverre. I tillegg har jeg jo gått ned 10 kilo etter innspillingen, så jeg følte meg 20 kilo større når jeg så meg selv på TV – HAHA!

Det morsomste var kanskje alle de kjappe replikkene jeg hadde i de første episodene. Altså, jeg er jo bare tidenes klovn! Dere kommer til å se meg med helt andre øyne nå som trynet mitt ruller over TV-skjermer i hele Skandinavia, men det er jo bare morsomt. Jeg tenkte jeg skulle begynne å videoblogge mer fremover også, slik at dere blir enda bedre kjent med meg. Kanskje jeg skal videoblogge en gang i uken etter torsdagsepisoden der noen blir sendt hjem, for eksempel? Hva tenker dere om det?

13934769_1725216357731205_7655116203456633622_n

Foreløpig er jeg hvertfall å finne på snapchat @haugard91 med daglige videosnutter – ærlig og uretusjert.

Å VÆRE DELTAKER I REALITY-TV

Noe jeg vet mange lurer på, som jeg alltid lurer på når jeg ser reality-tv selv, er hvordan det faktisk er å være med. Rett og slett litt behind the scenes informasjon. Noen hemmeligheter og sannheter som ikke kommer frem like godt på TV, men som man har lov til å dele i ettertid. I dag skal jeg skrive litt om oppholdet vårt i Portugal, hvordan det er å være deltaker i reality-tv og hvordan alt i Top Model huset er rigget og lagt opp.

P6120443P6300205

Det første jeg kan nevne er jo den jævla bobla alle snakker om. Jeg ler meg ihjel når folk på f.eks Paradise Hotel gråter, men jeg gråt jo selv under Top Model-innspillingen, og kan endelig skylde på boblen og sette meg inn i hvordan andre reality-deltakere har hatt det tidligere. Når man spiller inn reality er man tvunget til å gi fra seg mange rettigheter, blant annet tv, internett, telefon og kontakt med omverden. Du har INGEN ANDRE enn de andre deltakerne og menneskene i produksjonen, og man knytter et mye sterkere bånd til disse menneskene på et helt annet level enn man gjør hjemme med alle de andre mulighetene, alternativene og distraksjonene. Her har du ikke noe valg. Elsk de du omringer deg med, eller dø. Det er iallfall slik det føles. Så når noen du er glad i ryker ut, eller man selv ryker ut, så gråter man. Noen mer enn andre.

Når det kommer til selve filmingen så var det vanlig å bli vekket av kamerateam fra klokken 08 om morgenen. Noen dager drøyet de til nærmere 09 eller 10, og de fulgte oss helt til vi la oss i seng rundt elleve, tolv på kvelden. Huset var rigget klart til TV-innspilling og alle veggene på både bad og toalett var gjennomsiktig slik at kameraene fikk med seg alt som skjedde – spesielt om vi var flere på do samtidig! Da trodde produksjonen vi spekulerte, snakket dritt om noen eller at noen var lei seg, og dette ønsket de selvfølgelig å fange på film. Mange tror det er overvåkingskameraer som filmer oss, men det er ikke tilfellet i Top Model. Her var det cirka 5 ulike kamerateam som fulgte oss hver dag, og hvert team hadde en fotograf som filmet, en lydmann og en i regi som guidet oss eller fortalte hva teamet skulle filme og fokusere på. Det var altså ALLTID minst ett eller to kamerateam i huset, så heldigvis fikk vi som regel med oss når vi ble filmet og ikke.

Sync – høres det kjent ut? Sync er navnet på de intervjuene vi gjør alene foran kameraet. Du vet, når ett ansikt popper opp på skjermen og forklarer en følelse, hendelse eller situasjon som har skjedd eller skal skje. Sync har man i alle reality-show, og i Top Model hadde vi et eget sync-rom vi ble kalt ned til om regi hadde noen spørsmål vi måtte svare på, eller hendelser å kommentere. Her kan vi f.eks bli spurt om hvem vi tror ryker ved neste eliminering, hvordan stemningen er i huset, hvem vi liker best og ikke, hvem som roter og rydder mest, eller hvem vi går best overens med i huset. Her får man jævlig mange rare spørsmål, bare vent å se! Noen ganger føler man at man må fortelle halve livshistorien for å svare på et spørsmål, og da ber regi ofte deg om å forkorte svaret ditt. Da kan mye misforstås og viktig informasjon utelukkes, og den følelsen av at du har gitt et feil svar som kan tolkes feil SVIR! Heldigvis er vi jentene inneforstått med dette, og det gjelder jo tross alt alle, så vi har blitt enige om å ikke ta ting vi ser på TV personlig.

Når det er sagt så var det fra uke til uke lett for oss som var i denne boblen å se hvordan ting ble tilrettelagt for showets fremgang og de ulike deltakernes historier, og vi visste omtrent til hver tid hvem som skulle ryke ut og når det skulle skje. Jeg håper ikke det er like lett for dere å spotte, og kommer derfor ikke til å si hvordan vi visste det før showet er ferdig på lufta. Hvis jeg sier hva vi så og hva vi la merke til ved de ulike fotograferingene kan dere fort legge merke til det selv, og jeg ønsker ikke å ødelegge programmet for noen.

TIPS OG RÅD TIL DEG MED LAVT STOFFSKIFTE

Som mange av dere har fått med dere, så ligger det et intervju med KK ute på nett nå, og her snakker jeg litt om sykdommen min “hypotyreose” – lavt stoffskifte. Mailboksen min har klikket totalt i helgen, og selv om jeg har svart dere alle en til en ønsker jeg også å skrive et litt mer utdypende innlegg på bloggen enn hva jeg har tid til å svare dere privat. Her er svar på spørsmålene dere har stilt meg om lavt stoffskifte:


Hva er ditt beste tips til de med lavt stoffskifte?
Meld deg inn i facebookgrupper som omhadler nettopp dette temaet. Selv er jeg medlem i “For oss med hypothyreose”, “Ned i vekt – også med lavt stoffskifte” og gruppen “Lavt stoffskifte – behandling med thyroid”. Her hjelper vi hverandre med å analysere blodprøveresultater, anbefaler leger og klinikker, diskuterer medisin, behandlinger og bivirkninger og støtter hverandre om hverdagen kjennes litt ekstra tøff.

Hvilken lege gikk du til da du ble trodd, og ble frisk?
Legen jeg gikk til heter Ture Johan og jobber på Lindebergklinikken i Oslo. Dette er en privatklinikk, så det koster en tusenlapp eller to, men da får du i tillegg en hel klokketime og ikke det lille kvarteret du får på fastlegekontoret.

Hvordan foregår denne timen – hva med oss som bor langt unna Oslo?
Når du ringer å bestiller time får du en oversikt over hvilke blodprøver du skal ta. Disse kan du ta på hvilket som helst Fürst-laboratorie i Norge, og de sender prøvene inn til klinikken i Oslo. Du betaler altså bare én sum, én gang, og om du ikke ønsker oppfølging holder det å møte opp i Oslo én gang. Når blodprøvene er analysert blir du kalt inn på time. Her går dere gjennom alle funn og dere har en positiv og fin samtale hvor du får råd om stoffskifte, kosthold og trening, litt info om hvordan skjoldbruskkjertelen og medisinene faktisk fungerer og du får mye mer forståelse.

P6220558

Hvordan trener du, og hva slags diett følger du?
Da jeg var på mitt verste trente jeg cardio hver dag og jogget minst en mil hver eneste trening i tillegg til å trene styrke med frivekter. Jeg spiste i tillegg sunt og variert, men lite karbohydrater da jeg var i faresonen for å få diabetes på grunn av stoffskiftet. Jeg er nå helt ute av faresonen etter å ha levd på variert lavkarbo og gått på medisinn. I dag trener jeg yoga, fotball, cardio utendørs og body-pump med frivekter på stang. Jeg liker ikke sukkerholdig brus, så det holder jeg meg unna. Jeg er heller ikke veldig glad i godteri og har så og si aldri søtsug, så det blir også lite av dette.

Jeg kan legge ut en hel ukeplan på matrutinene mine om det er noe dere ønsker. Let me know! ♥