NÅ BLIR ROSABLOGGEREN TV-KJENDIS

La oss ta et minutt og le litt av dette.

P4240009

Jeg har nemlig takket ja til å bli med i et fantastisk TV-konsept, og jeg flyr i natt med en hel gjeng til et ukjent land hvor vi skal spille inn materiale som kommer rullende over skjermene deres hjemme i stua til høsten. Det blir et fantastisk eventyr som kan endre mye i livet mitt om jeg spiller kortene riktig, men jeg har dessverre ikke lov å fortelle mer enn det. Alt jeg kan si er at det lønner seg å følge med meg i fremtiden, for dette blir KAOS! Blogg og sosiale medier legges derfor på is i noen uker, men jeg kommer sterkere tilbake enn noensinne. Vi blogges senere i sommer!

LIK MEG PÅ FACEBOOK // FØLG MEG PÅ FACEBOOK // @ HAUGAARD91 PÅ SNAPCHAT OG INSTAGRAM

Au revoir ♥

DET ER EN SKAM

IMG_0463

Jeg må fortelle dere noe. Noe som gjør vondt å innrømme som journalist og blogger. Jeg har ennå ikke sett en episode av SKAM. Jeg aner ikke hvem William og Noora er. Jeg skjønner ikke hvorfor William ikke har svart, og jeg aner ikke hva han skal svare på. Ifølge P3 så er William i London, og jeg aner ikke hva han gjør der eller hvorfor hele Norge bryr seg. Det eneste jeg vet er at harwilliamsvart.no er en reell side, og jeg fatter ikke hva som kan engasjere en hel nasjon noe så inni granskauen mye at vi bryr oss mer om to tenåringer basert på en manusforfatters friksjon, enn hva som står i avisene. For det er ve friksjon, eller? Jeg vet jo ikke det engang! Hva har jeg gått glipp av? Er SKAM så jævlig spennende at jeg er nødt til å benke meg fast i sofaen med popcorn, sjokomelk og lommetørkle, eller er det liksom greit å la vær? Overlever jeg uten, eller blir jeg hu kjedelige på kontoret eller i vennegjengen som ikke har noe å tilføye gruppediskusjonen? Altsååå…

I O A N N A – K O U R B E L A

13227260_1012074192210596_2409186041608342481_ocollage13247673_1014434228641259_6770506520268851674_o

Hei dere! Åh, for en dag jeg hadde i Oslo i går. Den bestod av tolv timer med sponsormøter, undertøys-fitting hos Change, cafebesøk med gode venner fra Sørlandet og et lite frisørbesøk for å kure det tørre håret mitt. Jeg fikk også med meg en herlig haug med mine favorittprodukter fra Tigi og Fudge som jeg kommer til å få bruk for i månedene som kommer! Det er ingen hemmelighet at sol og saltvann sliter på håret – selv om jeg elsker saltvannslooken og de solkyssede, naturlige balayage-lengdene man ender opp med – spesielt i panneregionen.

Mens jeg var i Oslo besøkte jeg herlige Jannicke som jobber for Torunn og Svein i Ioanna Kourbelas nye pop-up store på Aker Brygge. Jeg har samarbeidet med Ioanna Kourbela siden i fjor sommer og gikk blant annet catwalk for de i Asker i november, og elsker virkelig alle plaggene deres! De er sydd med formfulle kvinner i bakhodet, og alt sitter som et skudd dersom du har pupper, rumpe og lår. Designet er gresk, og flagshipbutikken deres er på Tjøme utenfor Tønsberg om man skulle ønske å ta en titt på flere av kolleksjonene. Butikken deres på Aker Brygge blir stående ut juni, så dere har fortsatt god tid til å sjekke den ut! Selv endte jeg opp med en nydelig, eksklusiv jumpsuit i nydelige, beige toner med heklede blonder og innsvinget midje. Den er fantastisk!

D I C K P I C S

Kjære alle dere gutter og menn med utovertiss som er så stolt over utstyret deres at dere må slenge den i trynet vårt via telefonskjermen uten forvarsel: denne er til dere. Dere som tror dere har så flott kjønnsorgan at dere føler for å dele det med alle oss heldige jenter som skvetter, skriker, søler ut kaffekoppen og skjemmes når vi åpner snappen eller innboksmeldingen i offentligheten. Hva faen tenker dere med?

Jeg har lyst til å forske litt oppi hodet på menn som sender penisbilder. Spesielt dere som ikke kan skylde på pubertet, testosteron og hormoner i sving, for det er både greit og normalt og gjøre dumme ting når man tenker med feil hode for første gang. Men til dere andre: hva er intensjonen deres? Hva ønsker dere egentlig å oppnå ved å sende et bilde av “finstasen” deres til et menneske av det andre kjønn som dere ikke har noen relasjon til annet enn via Tinder eller andre sosiale medier? Tror dere vi blir ville, våte og kåte av å se den halvkramme, skeive, nuppete, rosa hudklumpen som popper opp på skjermen? Forventer dere at vi skal be om adressen deres og komme på besøk, eller kanskje bli med på en kjapp en i baksetet på Audien din om du svinger innom? Altså hva tror dere skal skje?

P2106896

Det som skjer er at vi fjerner bildet så fort som mulig. Hvorfor? Fordi det mannlige kjønnsorganet er ekkelt – om det ikke er din kjæres, vel og merke. Det kvinnelige også, forsåvidt. Kjønnsorganer er ikke kunst! Pupper og rumpe kan til tider være pent å se på, men en tiss er ikke noe å rope hurra for. Det andre vi gjør er å ta skjermbilde. Og om vi tar et skjermbilde så er det ikke fordi du er så velutstyrt og flott – det er for å latterliggjøre deg på neste jentekveld og spre ordet så alle vet hva slags svin du er.

Og når dere først skal gjøre dette ekle stuntet som skremmer kvinnemennesker i hele landet.. hva faen tenker dere på når dere tar frem kameraet? Hvor mange uflatterende vinkler går det an å finne?! Og hva med å barbere seg eller trimme litt, eller hvert fall legge den rett eller gjøre et forsøk på å få den til å se litt bedre ut enn det stakkars utgangspunktet? Fy faen så hardt jeg har ledd. Dere er jo helt sinnssyke i hodet hele gjengen.

DON’T HATE, APPRECIATE.

DETTE INNLEGGET ER PUBLISERT TIDLIGERE

Konkurranse. Ordet smaker litt bittert – man vet liksom ikke om det er bra eller dårlig. Man kan vinne, men også tape. Konkurranse kan faktisk ødelegge deg helt om du ikke klarer å sile ut de forskjellige inntrykkene, men det kan også tvinge deg til å yte ditt beste i perioder du bare vil gi opp, eller fortsette på samme spor. Jeg har tidligere skrevet om generasjon prestasjon, og hvor slitsomt det må være å vokse opp i dag. Men jeg tror også på at litt konkurranse er bra, både i businessverdenen og for deg selv. Bare tenk på hvor bra konkurranse er for samfunnet vårt! Ta et par eksempler – produkter fra Tine meieri hadde mest sannsynlig vært svinedyrt om det ikke hadde vært for prispresserne i Q-meieriet, og det Olympus PEN kameraet du sikler på hos Elkjøp hadde kanskje vært dobbelt så dyrt om ikke Expert hadde presset ned prisene sine. For ikke å snakke om hvor dyrt det hadde vært med diesel om ikke Shell og Esso hadde kødda litt med Statoil, og hva som hadde skjedd i politikken om Arbeiderpartiet var de eneste man kunne stemme på.

P4040291

Valgalternativer er viktig for folk flest, og valgalternativer stammer fra konkurranse.

Om ingen konkurrerer med deg for å bli best, blir du heller ikke bedre. For det er jo ingen hemmelighet at vi alle helst vil være best – både som person, utseendemessig, og i jobben vår. Jeg skulle gjerne sagt at jeg bruker sminke og ordner håret mitt for min egen del, og selv om det er noe av grunnen er jeg ikke redd for å innrømme at jeg vil ta meg bra ut for andre også. Det samme gjelder trening. Fotball er gøy det, men ikke kom å si at du ELSKER å svette på treningsstudioet, og at du gjør det av andre grunner enn å se bra ut.

Jeg sier meg enig i at jeg til tider er lei konkurranse jeg også. Jeg er lei av å være en del av generasjon prestasjon. Jeg er lei av å konkurrere om likes og følgere, populæritet, status og jobbsituasjon. Det jeg virkelig setter pris på er de menneskene som får meg til å gå den ekstra lille mila for å bli en bedre versjon av meg selv. De som tvinger MEG til å konkurrere om å bli best! De som skriver dritbra tekster får meg til å hoppe på tastaturet og gjøre det samme. De som tar fantastiske bilder får meg til å løpe ut med kameraet mitt. De som hopper på kurs og utdanninger bare for å bli en bedre konkurrent i arbeidslivet får meg til å ville gjøre det samme, og de sunne og pene menneskene som får meg til å velge egg istedenfor nutella på knekkebrødet et par ekstra ganger i uken.

IMG_6262

Jeg sier ikke at du ikke skal få være deg selv, og være fornøyd med det. Men prestasjonspress og konkurranse har ikke bare negative konsekvenser. Det kan være hardt å føle på presset, men når alt kommer til alt er det nettopp dette som gjør at jeg til slutt føler mestringsfølelse, lykke og selvtilfredshet – som til tider føles ti ganger deiligere enn trygghet og komfort.

Så neste gang du ser en deilig puppejente på Instagram, gi henne et kompliment og takk henne for at hun tvinger deg opp av sofaen og ut på trening istedenfor å hate på hennes tynne lår eller utstikkende kragebein. Når du ser noen som prøver å gjøre jobben din bedre enn deg, takk for konkurransen og skru opp giret et hakk eller to istedenfor å spre dritt om deres skjulte agenda. Jeg vet – de pene, smarte, velutdannede idiotene er jævlig irriterende, men av samme grunn fantastisk inspirerende. De ligger gjemt i underbevisstheten din og irriterer deg til topps – er det ikke herlig?

NYTT HJEM, NYE MULIGHETER

collage3

Forhåpentligvis er det ikke lenge til overtakelse av ny leilighet, og jeg kjenner jeg klør i fingrene etter å innrede noe helt nytt etter å ha tilbragt seks år av mitt voksne liv i den samme, lille leiligheten. Det nye hjemmet er ikke bare dobbelt så stor, men det er flere soverom, en stor gang, en stor, åpen kombinasjon av stue og spisestue, og en trappegang som skal innredes. Dette er mye å ha i tankene da dagens møblement ikke engang dekker opp ett av rommene i den nye leiligheten. Mye må handles inn, og jeg har derfor satt opp et inspirasjons-innlegg til meg selv med en “liten” ønskeliste til de som måtte ønske å bidra med interiør i bursdags – eller innflytningsgave. Der er mye som er uklart, men jeg har bestemt meg for en del. Jeg vil kombinere industri med skandinavisk design i det nye hjemmet, samtidig som jeg myker opp med chunky tepper og saueskinn. Jeg vil ha praktiske løsninger som rommer mye på få kvadrat, mørke vegger, men åpne løsninger og mye lys. Målet er en minimalistisk stil med mye luft mellom møblene – noe som står i stor kontrast til dagens livssituasjon.

Uten navn1collage2

De fleste ønsker et lyst soverom som gjør det enkelt å våkne, men for meg er det helt motsatt. Gi meg betong, murpuss, stein og tre – og gjerne en sengegavl med plass til en million brennende stearinlys. Soverommet må være mørkt for at jeg skal få den maksimale komforten, og jeg er glad jeg fant ut av det i god tid før flytting og oppussing. Jeg vil ha en stor, myk seng fylt med dobbeldyne, puter, tepper og saueskinn, og det skal være helt fritt for tv, sosiale medier, hundehår og andre ting man gjerne ender opp med på soverommet. Dette blir husets lille zone of wellness, og her skal jeg tilbringe de lange, deilige lørdagene og de slitsomme, tunge søndagene. Rommet skal fylles med lys, bøker og store, grønne planter og det skal lyses opp med minimalistiske lyspærer i snører fra taket. Sengegavlen skal jeg få pappaen min til å lage. Den han har laget til oss nå er bare SÅ fin!

Uten navn12collage1

Det er ingen tvil om at vaskerom er høyt prioritert. Nesten like høyt som en stor og romslig garderobe. Så hvorfor ikke kombinere? Leiligheten jeg har kjøpt har store, innebygde klesskap, og med små justeringer og en heftig rørleggerregning sitter jeg igjen med skjulte vaskemaskiner og tromler med enkel tilgang til både tørkeplass, strykejern og skapplass. Rommet er på rundt 16 kvadrat ekskludert skapplassen, så det er mye plass å ta av. Selvfølgelig burde man prioritere gjesterom, men hvem skal oppholde seg i huset mest – de som bor der, eller de få overnattingsgjestene man har etter en årlig hagefest? Det er viktigere at sofaen er stor og myk så eventuelle gjester kan kose seg der – og derfor valgte jeg Skeidars Modern Living med cosy corner.

Uten navnDecorating-WIth-Neutrals-6


Uten navn

Coffee-table books fra Platekompaniet // grønne planter // henge-stol til verandaen // lamper fra Lagerhaus // missoni-håndklær // bord fra Skeidar // hodeskalle fra Black Design // teppe fra Skeidar // saueskinn av villsau i jordfarger // ghost-chair til hjemmekontor // duft fra Voluspa

BLOGGERS GONE WILD

Hvor skal jeg starte? For en helg dette har vært! Beklager fraværet, men det å koble ut av sosiale-medier-verden har vært veldig godt for meg – noe jeg ikke har tatt meg tid til på lenge. Jeg var selvfølgelig ivrig på snapchat, men tastaturet fikk ligge igjen hjemme. Jeg og Sandra pakket med oss telt, soveposer og alt det nødvendige og dro ut til Sildevika på Bjønnes i Porsgrunn. Her startet vi på en rolig helg med flammer på bålet, cava i hånden og solnedgangen som utsikt. Det hele ble avbrutt av partybåter med menn i midtlivskrisa og en gigantisk barnefamilie på 10, men vi klarte å beholde roen likevel.

Det ble middager på engangsgrill og bål, og vi wattet til og med opp steikepanna i ekte Lars Monsen stil og lagde en gryterett med svinebiff, ris og saus – som vi selvfølgelig spiste med Sandras hjemmesnekrede spisepinner. Jeg fikk farge i ansiktet, fregner på nesen og klarte til og med å kaste meg uti det iskalde vannet som slo mot en av øyene utenfor vika. Hunden var glad og fikk gå fritt for bånd i tre hele døgn, og selv om vi måtte plukke over 30 flott fra den stakkars pelsen var hun logrende fornøyd da hun sovnet i bilen på vei hjem.

P5150004P5150046P5140010P5160064P5150017 1P5150001P5150022P5150035P5150010P5150050P5150051P5150036

kommer iløpet av en ukes tid. Gleder meg til å vise dere filmer fra turen!

HAPPY CAMPERS

P2116950P2106908P3310251

I skrivende stund finner du meg og Sandra på hvert vårt håndkle – i bikini – på en halvøy i Eidangerfjorden. Her skal vi bli frem til mandag om alt går etter planen og værgudene er med oss, og vi er SÅ klar for vin, bål, grilling, bading og alt hva man ellers gjør på camping. Det er meg og Sandra mot verden denne helgen, og alt filmes så klart i ekte bloggerstil. Dette kommer selvfølgelig ut på

iløpet av kort tid! Vi skal sette opp telt på egenhånd, men også forsøke å grille på bål, og først og fremst klare å fyre opp bålet. Vi skal forsøke å ikke fryse eller sulte ihjel, og om vi gjør – så skal alle de bitre øyeblikkene fanges i objektivet. Ha en fantastisk pinse – vi snakkes på mandag! Utover det finnes jeg på @Haugaard91 hele helgen, for jeg har nemlig stacket opp med powerbanks!