GUTTER HAR OGSÅ KOMPLEKSER

WHO ARE YOU TO CLAIM YOU’RE DIFFERENT?

Sykt perfekt. Et jævla stort i-landsproblem spør du meg. I mange land sliter de med å skaffe mat, vann og medisin, mens vi griner etter rettere neser, større lepper og fastere bryster. Sykt perfekt: enda flere grunner til å sykemelde seg og falle utenfor arbeidslivet. Sosial angst. Depresjoner. Utmattelsessyndrom. Selvfølgelig er det vondt å føle at alle andre er bedre enn seg selv, men vi har alle et forbedringspotensiale. Mitt synspunkt. Kanskje fordi jeg er sterk nok til å stå imot presset, kanskje fordi jeg var en av de som slapp unna det verste. Det er likevel et spørsmål jeg aldri føler jeg får svar på: hvorfor er det nesten bare jenter og kvinner som føler disse tingene sterkt nok til å la det påvirke hverdagen vår? Hvorfor hører vi aldri om gutta? Er det fordi det ikke finnes slitasje på psyken til det mannlige kjønn, eller er det fordi de lar vær å dele problemene sine med oss andre? Er det fordi vi ikke lytter – eller er det kanskje fordi de ikke har et like stort behov for oppmerksomhet og empati som oss? Jeg er inneforstått med at samfunnet godtar meg om jeg hadde lidd av  angst, despresjoner eller selvtillitsproblemer, men hadde det vært like greit om det var kjæresten min, en maskulin, skjeggete og tatovert mann, som følte disse tingene? Hadde det vært like akseptert om det var han som lagde videodagbøker på TV2 livsstil hver onsdag?

IMG_0574

I all snakk om psyke, selvtillit og prestasjon er det noe veldig viktig vi har glemt. Noe som er like aktuelt, like vondt og like selvdestruerende. Det mannlige selvbildet. Den maskuline versjonen av det samme problemet – det å hele tiden hige etter det perfekte. For om dere tror at et dårlig selvbilde er en kvinnesykdom så tar dere grådig feil. Tror dere ikke guttene sliter med mye av det samme? Gutter er livredd for å få viker og miste håret. Gutter er bekymret for om de har flat nok mage og store nok muskler, og de tar gjerne ibruk doping for å få bedre selvbilde og selvtillit. De er redde for at utstyret ikke er godkjent, og bekymret for at de ikke holder ut lenge nok. De går i kjelleren av et kviseutbrudd, og de opplever like stort press på klesfronten. Gutter ser også om nesen deres er skjev, og om leppene deres er for små. Det er jo ikke slik at de er blinde heller.. Gutter reagerer også negativt på reklame, medier og porno – på lik linje som jenter. Hvorfor hører vi aldri om dette? Er det gutta som ikke vil dele – eller er det vi som ikke vil lytte? Eller er vi jenter bare jævlig oppmerksomhetssyke?

WOKE UP TO THIS

OSLO 09.45 AM

P1316812

Da var jeg endelig hjemme fra Oslo etter en kveld full av pubcrawling og gode burgere med et av våre vennepar! Planen var i første omgang at jeg skulle kjøre, men så fort vi handlet inn prosecco, øl og cider fikk pipa en annen tone. Plan nummer to var å ta siste toget hjem, men det ble fort til siste buss, og det hele endte med at vi overnattet etter å ha kastet i oss hver vår Hot Mama Deluxe med båtpoteter og aioli fra verdens beste burgersjappe, Illegal Burger. Om dere ikke har testet denne før så er det bare å kaste seg i bilen og kjøre inn til hovedstaden, for denne burgeren hadde jeg reist mange mil for. I går var vi innom Jacob Aall på Grünerløkka og spiste kveldens første burger før vi dro videre til Barfly, Andy’s og O’Learys. Her kastet vi nedpå x-antall drinker før vi avsluttet kvelden i sofaen med Modern Family og nattmat. Det beste med alt er at jeg ikke finnes fyllesyk i dag, så vi har allerede fått søndagsvasken unnagjort! Nå skal solen nytes litt på verandaen med en kopp kaffe i hånden og kur i håret før jeg tar en tur med hundene opp på fjelltoppen i Drammen sentrum ♥

P1306783P1306786P1306789P1306801P1316805P1316808P1316810

HVORDAN HAR HELGEN DERES VÆRT?

VARM & BLOND BALAYAGE

Da var jeg ferdig hos Charleen på Josefsson på Liertoppen, og jeg kom ut med en deilig, blond balayage! Jeg har mye rødpigmenter i håret etter tidenes hjemmefarging-historie, men dette skal Charleen få lov å rette opp til nå mens sommeren nærmer seg. Planen er å bli enda litt lysere, og enda litt kaldere, men veien dit er lang, og jeg har endelig begynt å skjønne hvorfor det å gå til frisør er money well spent. Jeg har også dratt med meg en flaske blå-shampoo, så jeg regner med fargen blir mer beige iløpet av ukene som kommer. Hva syns dere? ♥

P1296772collageP1296778

Charleen viste meg også et par funksjoner med det nye styling-jernet jeg har fått fra GHD, så når jeg blir litt mer dreven tenkte jeg å spille inn en video! Krøllene jeg har i dag er laget med dette styling-jernet, og jeg elsker hvordan de legger seg løst på skuldrene istedenfor å bli sånne stramme prinsessekrøller. Mer informasjon om rettetangen kommer selvfølgelig i eget blogginnlegg til uken! I mellomtiden kan du lese om den hos GHDHAIR.

IMG_6749IMG_6754P1296779

RETTETANGEN ER SPONSET

OLYMPUS PEN E-PL7

Hei, dere! ♥ Denne januar-måneden har vært veldig forskjellig fra det som er normalt, for jeg tror aldri jeg har brukt så mye penger på meg selv før! Man pleier jo å være ganske robbet etter jul og nyttår, men for meg er det helt motsatt. Noen av produktene på ønskelisten har jeg vært så heldig å blitt sponset med, men denne måneden har jeg faktisk kjøpt meg både iPhone 6S OG drømmekameraet fra Olympus! Jeg kjøpte e-PL7 med pancake-linsen, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg har fått prøve dette kameraet av andre bloggkolleger tidligere, og nå er det endelig mitt. Det er stilrent og lett å bære med seg, og det tar minst like bra bilder som speilreflekskameraet mitt fra Canon! I helgen skal jeg til Oslo, og da skal kameraet selvfølgelig bli med. Jeg tror det blir mye enklere med hverdagsbloggingen nå som jeg kan ha med meg kameraet overalt!

NAPPYHAIRZ_OLYMPUS_PEN_CAMERA_0859bewerktHEADERNAPPYHAIRZ_OLYMPUS_PEN_CAMERA_0884bewerkto3

Images: google

2015 LÆRTE MEG AT..

..det er greit å reise alene, og til tider kanskje til og med litt godt. Jeg må ikke ha med meg familie, kjæreste eller venner for å ha det gøy eller trygt. Venner finner man overalt. Reisene jeg hadde til Gran Canaria, Rhodos og Marbella i fjor har vært utrolig lærerike, og jeg gikk ut av komfortsonen på mange måter.

..det er greit å skryte av ting man har opplevd, og det er helt ok å være litt overfladisk iblant. Jeg er en veldig jordnær jente, og for mange kommer det som et sjokk at jeg er en av “rosabloggerne”. Men det er helt greit, og jeg har skjønt at det er greit å snakke om det jeg faktisk driver med og samtidig være stolt av det.

..prosecco stjeler dagens lykke fra morgendagen ved å gjøre meg for fort full, og veldig fyllesyk. 2015 har også minnet meg på at jeg ikke lenger tåler alt av alkohol, og at det er helt greit å drikke vann fra klokken elleve. Jeg trenger faktisk ikke de drinkene på byen.

..at jeg ikke er gammel selv om jeg nærmer meg 25. Jeg har festet flere ganger i måneden, drukket på en onsdag, danset på bordene, kastet meg selv ut av utesteder og vært litt bajas. Og det er helt greit, for det viser seg at alle andre også føler det sånn, er sånn, eller kunne ønske de hadde det sånn.

..kjærlighet er viktig. Selv om man kanskje glemmer å sette pris på det man har rett foran seg så innser man fort at man ikke klarer seg uten når slutten truer med å banke på døren. Det kan være et sykt familiemedlem, et brudd med en venn eller en ubehagelig krangel. Jeg må sette mer pris på alle rundt meg!

..karriere, livskvalitet og mål er viktig. Jeg har alltid vært glad i fridager, glad i å sove lenge, og glad når noen avlyser noe jeg egentlig ikke hadde veldig lyst til i førsteomgang. Nå takler jeg å jobbe 14-16 timer om dagen. Jeg forsover meg aldri. Jeg har 100% kontroll på økonomi og budsjetter, og jeg jobber hardt for å nå målene jeg har satt meg. De få endringene jeg gjorde i slutten av året har allerede vist seg å være nyttig.

..jeg er beinhard. Jeg har gjort så mye sprøtt dette året som tilsvarer at jeg rett og slett er helt rå.

IMG_6399blogg

HVA HAR 2015 LÆRT DEG?

IRRITASJONSMOMENTER

HER ER ÅTTE TING SOM IRRITERER MEG PÅ EN HELT VANLIG TIRSDAG I JANUAR


Alle dere som føler det er greit å dra på søndagstur i ett-felts 80-sone på hvilken som helst stressende rush-hverdag. Jeg tror ikke det finnes noe mer irriterende enn folk som sitter å sløver bak rattet, på lik linje med dere idioter som syns det er greit å kjøre litt saktere fordi dere snakker i telefonen og tror det gjør situasjonen mindre farlig å kjøre i rullator-fart. Har dere sjålet førerkortet? Forvent dere en finger, blendende langlys og en hvilende hånd på hornet fra min side. Bitches.

De gamle damene på posten som ikke skjønner at folk har dårlig tid. Altså, når klokka er ti-på-stengetid og det er 30 mennesker i kø, da er det kanskje på tide å speede opp farta litt, eller? Det virker ikke som de vil hjem! For ikke å snakke om hvor UTROLIG god tid de har mellom hver kunde. Null stress å koke seg en kopp kaffe før det er min tur hvertfall! Kan det ikke komme en enklere løsning for oss som ikke skal hente rekommanderte pakker snart?

Uinteressante idioter som føler de kan sende meg femhundre snaps i døgnet bare fordi jeg har åpen snapchat. Nei, jeg vil ikke se ungen din hvert femte minutt. Jeg vil heller ikke se hele fotballkampen som går på Viasat – da hadde jeg kjøpt meg kanalen og sett det selv. Skal du legge ut uinteressante snaps, legg de på story. Da kan jeg velge selv om jeg vil klikke meg inn eller ikke.

Folk som ikke innser at blogging er en jobb på lik linje som journalister, forfattere og fotografer. På lik linje som en nettavis får bloggere betalt for klikk, annonser, produktplassering og reklame. Hvis du syns jobben til Beckham er å sparke fotball, så er vel jobben til Sophie Elise å blogge? Alt som genererer inntekt til enkeltindivider og skatt til samfunnet er for meg en jobb, enten du er lege eller prostituert. (Betal skatt, hore!)

IMG_6268

Jenter som ser ned på meg fordi jeg prioriterer andre ting i livet enn giftemål og kids. Jeg er 24 år gammel, og har hele livet foran meg. Jeg har ikke dårlig tid, og selv om jeg vet at livet ikke stopper opp når man får barn så vet jeg med meg selv at jeg blir en bedre mor når jeg får roet ned den festglade og eventyrlystne sjela mi. Det går sikkert fem år til før du ser meg med en bolle i ovnen, så ikke tenk på deeet. Jeg skal ikke angre på en dritt når jeg blir gammel – hvertfall ikke på ting jeg IKKE fikk gjort. Jeg er i førsteomgang en karrierekvinne, og selv om jeg ikke har en doktorgrad i et forskningsyrke betyr ikke det at jeg ikke har baller i lufta.

Mennesker med to ansikt. Her gjelder spesielt bloggere som virker som tidens søteste og uskyldige jenter på nett, men som virkelig er både fæle, overlegne, diskriminerende, frekke og usmakelige i virkeligheten. Jeg kan love dere en ting – mange av favorittbloggerne deres er noen skikkelig bitches. Jeg blir så kvalm av sånt!

Jentedrama. Altså, går det an å snakke sammen uten å måtte screenshotte samtaler og sladre på hverandre? Må man alltid være to mot en? Hvorfor skal man gå rundt å slenge dritt og spekulere, istedenfor å bare spørre rett ut? Er ikke hemmeligheter verdt noen ting lenger? Det er så mye jeg aldri kommer til å forstå. Det er vel en grunn til at jeg alltid blir bedt på guttekveld – vi forstår hverandre.

Venner som tar for gitt at jeg skal støtte deres side i en sak. Altså, jeg vet ikke hva dere har lært og hvordan dere er oppdratt, men jeg støtter alltid den jeg mener har rett, eller den som blir offer for urettferdighet. Ikke tro jeg er partisk bare fordi jeg kjenner deg best. Jeg har ingen problemer med å fortelle deg når jeg er uenig, og dessverre er mange svært misfornøyd med den egenskapen. Jeg har alltid støttet de svake, og heier gjerne på en underdog for å irritere deg.

BENEDICTE & SANDRA: UNBOXING COOLSTUFF.NO

Jævlig bra startsbilde, Sandra.

Her er vi, dagen etter tidenes fest i regi av Vixen og deres fantastiske Blog Awards-arrangement, skikkelig fyllesyke. Sminken er kladdet på et allerede ødelagt canvas, men vi gjør så godt vi kan selv om mimikken fryser til litt innimellom. La oss bare påpeke at dobbelthake er det nye thigh-gap, så slipper dere å kommentere det. Kos dere med vår grusomme og ærlige videoblogg, og sjekk ut de fantastiske produktene til Coolstuff.no her 

20161242152336642_sbig

A-LAGET

God morgen! Eller er det fair å si ettermiddag nå? Klokken nærmer seg tross alt 14, og jeg har omtrent nettopp kommet meg ut av sengen. I går hadde vi kick-off med A-laget for damer i SSK fotball, og det ble selvfølgelig sent. Vi spiste tapas og drakk vin, danset og spilte stolleken. Kjærestens firma sponset med anlegg og vi hadde det mye moro med drikkeleker for å bli enda bedre kjent med hverandre. Det kom frem noen syke historier, og hva er vel bedre enn det? Haha! Formen i dag er ikke helt på topp, men jeg kommer tilbake senere i kveld med en anmeldelse av iPhone 6S som flere av dere har bedt om de siste to ukene. Ha en fin søndag, dere! ♥

IMG_6718SSK

WORK @ SANDEFJORD

SONANS PRIVATIST

12620560_10156475510685252_1310205656_ocollagemat

– snapchats –

Beklager det siste døgnet med silence-treatment fra min siden, men det siste døgnet har vært sykt hektisk. Jeg har kanskje fått en halvtime på hotellrommet i våken tilstand til sammen, og de har jeg brukt på skift, make-up og pakking. Jeg har vært på utdanningsmessen i Sandefjord med Sonans, og her har jeg både stått på stand og holdt foredrag. På lik linje som i fjor møtte jeg mange blogglesere, og det er utrolig hyggelig at dere kommer å sier hei – spesielt til de av dere som tok dere tid til å høre på foredraget mitt på Sandefjord videregående skole ♥ I går var vi på tidenes middag på Del Mare på brygga i Sandefjord, og med fire deilige retter og litt hvitvin takket vi for oss mens de andre dro videre ut på byen. Vi hadde bæreposer fulle av salgskupp fra Gina Tricot, og disse skal dere selvfølgelig få se i antrekksposter senere! Jeg anbefaler alle å stikke innom butikkjeden den neste uken. For 300 kroner fikk jeg en jumpsuit, en lace-up skjorte og to lange blazere med split! Jeg ♥ salg! Nå skal jeg kjøre opp til mamma og møte familien over en deilig pinnekjøtt-middag. Vi skrives!

PROTEINBOMBE

Spørsmål: er all maten du lager bestilt gjennom Adams matkasse?

IMG_6628

Nei, jeg lager all maten min selv, helt fra bunnen av. Jeg gikk restaurant og matfag på videregående og jobbet en del som kokk før jeg utdannet meg videre som journalist, så jeg har alltid interessert meg for matlaging og utforsking av nye retter og oppskrifter. Jeg testet Adams matkasse en periode i sommer og fikk mye inspirasjon til retter derfra, og mye av det har jeg tatt med meg videre i matlagingen. Jeg hadde for eksempel aldri tenkt på å dra inn bulgur, hummur og byggrynsris i en rett om det ikke var for dette samarbeidet. Nå bruker jeg det istedenfor både ris, pasta og poteter, og det er sunnere og mye mer smakfullt enn de andre tomme karbohydratene! Denne retten inneholder mye proteiner og sunt fett, og energi fra lite, men riktige karbohydrater. Fisken steker jeg i folie i ovnen med chili, hvitløk og sesamfrø, og når fisken nærmer seg ferdigstekt har jeg over rå sopp og brokkoli så de blir ferdig på samme tid. Byggrynsrisen koker jeg opp ved siden av, og jeg serverer med hvitløksrømme og avocado. Enkelt, raskt, sunt og veldig, veldig godt! Bon apetìt ♥

TO PERSONER:

2 laksefileter, 1 avocado, 2 pakker byggrynsris boil in bag, 1/2 brokkoli, 4 champignon og krydder etter smak.